Ljusdesign AB

Profile wide

Det är december och vinter. Snart har vi snö igen utanför vårt kontor.

Innan snön kommer och ljusar upp saker, tar vi tillfället i akt att vara kreativa och göra fantastisk belysning!

Detta nummer av nyhetsbrevet kommer återigen att fokusera på vår populära produktserie Neo. Dessa mycket populära och eftertraktade skenspots har fått ett nytt syskon, en Neo Profile med Wide zoomoptik!

Profile Wide

Den senaste versionen av Neo Profile har blivit en enorm framgång, och säljs världen över, från Sverige hela vägen till Australien! Neo Profile Wide ser identisk ut med sin smalare tvilling, så armaturen passar fint in i alla befintliga installationer där Neo redan finns.

Med det nya tillskottet är Neo nu tillgänglig i 82 olika modeller.

Grafer

Nedan kan du se grafer från våra ljusmätningar där de två jämförs.

Anpassa efter dina behov

Neo kan levereras med antingen 2700K, 3000K eller 4000K LED-modul.

Spotlights med en färgtemperatur på 3000K har länge varit en branschstandard. Det har varit så ända sedan LED tog över marknaden för halogenlampor. Men som ljusdesigners har vi inte varit riktigt nöjda med denna teknikskifte och valde ett varmare ljus.

Det varmare 2700K-ljuset ser mer ut som glödljus och har över åren visat sig vara mycket framgångsrikt i 50 Lux-utställningar. Detta beror främst på att det mänskliga ögat behöver mer bärnstensfärg för att tolka de varma färgerna vid låga ljusnivåer.

Det mycket krispigare 4000K-alternativet kan också vara användbart under vissa förhållanden.

Trådlös DMX

Vi erbjuder också Neo med en Lumenradio-kompatibel LED-drivrutin, som ger möjligheten att kontrollera ljusnivån via trådlös DMX.

Tänk att det nu är möjligt att skapa en interaktiv installation i nästan vilken utställning som helst som har 3-fas skensystem med standard DMX-protokoll (!)

Designers val

Neo-serien av armaturer är designade utifrån tanken att vi som ljusdesigners ville ha riktiga teaterspots, men i litet format, så att vi kunde skapa ljusdesigner som inte var ”butiksbelysning”.

De flesta av Ljusdesigns produkter som designats under de senaste 25 åren har varit storsäljare, och är alla avsedda för museer och utställningar. Vi har gjort allt från armaturer för skenbelysning till riktigt små ljuskällor för monterbelysning. Några exempel är;

Neo Profile

Konturspotlight med zoomlinsesystem och förmågan att projicera gobomönster. Inbyggda strålbildningsluckor ger mycket god kontroll. Två versioner: Standard zoomintervall: 14-27 Wide Zoomintervall: 20-45

Neo Fresnel

Ytterligare en uppgraderad spotlight. Bland dess funktioner finns en justerbar zoomlins, inbyggd dimmer och ladugårdsdörrar.

Gadget

En klassisk armatur som har fått nytt liv för dagens behov. Gadget är helt anpassningsbar.

Dinkey

Här är vår mellanstora armatur Dinkey. Den levereras nu med en extern dimmer.

Gizmo

Vår lilla armatur, perfekt för monterbelysning. Finns som en enskild spotlight, skenmonterad, och naturligtvis en DMX-styrd version.

På turné!

Ljusdesign är stolta över att presentera att vi kommer att ställa ut på Museum & Heritage-mässan i London för tredje året i rad!